Onafhankelijk advies over uw financiën

Bedrijfsrevisoren kijken als onpartijdige deskundigen de boekhouding van een onderneming of vereniging na. Vennootschappen en verenigingen die aan de wettelijke criteria voldoen zijn daartoe wettelijk verplicht. Je kan echter ook op vrijwillige basis de expertise van een bedrijfsrevisor inroepen.

Opdrachten voorzien in de wet


Audit van uw jaarrekening (mandaat van de commissaris)

De wet verplicht grote ondernemingen en vzw’s om hun jaarrekening te laten controleren. Als onafhankelijke expert waarborgen wij de betrouwbaarheid van uw jaarrekening door ons uit te spreken over het getrouw beeld van het vermogen, financiële toestand en resultaten van een vennootschap of vereniging. Een waardevol document voor belanghebbenden zoals investeerders, werknemers, leveranciers, klanten en alle andere stakeholders.

 

Opdrachten en rapporteringen bij een belangrijke wending in uw onderneming

De wetgever bepaalt dat cruciale stappen in de cyclus van een onderneming vragen naar de tussenkomst van een bedrijfsrevisor. Denk daarbij aan: inbreng in natura, quasi-inbreng, omzetting van vennootschapsvorm, vereffening van de vennootschap en fusie of splitsing. Onze bedrijfsrevisoren treden dan naar voren als onafhankelijke verslaggevers.


Opdrachten op uw verzoek


Contractuele opdrachten

Derde partijen vragen mogelijks naar financiële attesten. Als bedrijfsrevisor kunnen wij u die leveren. Onze handtekening garandeert de gebruiker dat de informatie betrouwbaar is.

 

Advies

Onze experts geven u ook advies bij financiële beslissingen. Van financiële rapportering, over vermogensplanning, tot familiale opvolging. Van herstructurering, tot overnamebegeleiding en kredietaanvragen.

VCLJ Bedrijfsrevisoren staat altijd voor u klaar.

Hebt u een vraag? Stel ze ons!